Μία αγροτουριστική εμπειρία στις Κολυμπήθρες!

Ξενάγηση: διάρκεια 30 με 45 λεπτά

Η ξενάγηση ξεκινάει στην είσοδο του κτήματος, όπου οι υπεύθυνοι του κτήματος σας συναντούν και σας καλωσορίζουν στο προαύλιο της μικρής εκκλησίας που βρίσκεται εντός του κτήματος. Εκεί προσφέρεται σπιτική λεμονάδα με δυόσμο καθώς δίνεται μία σύντομη εισαγωγή για το κτήμα Πέτρα. Εάν οι επισκέπτες επιθυμούν να μπουν μέσα στο εκκλησάκι μπορούν να δουν τις πολύ όμορφες αγιογραφίες.

Η ξενάγηση ξεκινά από το αμπέλι με το παραδοσιακό πατητήρι, τις καπαριές, το λαχανόκηπο, τη ρίγανη και τις ελιές. Η ξενάγηση συνεχίζει περνώντας μπροστά από τις κατσίκες και τις κότες που βόσκουν ελεύθερα κάτω απ’τις ελιές. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της αγροτικής καταγωγής στην Πάρο, τη σημασία που παίζουν οι ξερολιθιές και οι πεζούλες για τη γονιμότητα του εδάφους και τη συγκράτηση του νερού και διάφορες πληροφορίες για την παραγωγή του κάθε φυτού.

“Tasting”: διάρκεια περίπου 1 ώρα

Το “tasting” γίνεται στη βεράντα του σπιτιού, η οποία έχει αμφιθεατρική θέα στη Νάουσα και τις Κολυμπήθρες. Πάνω σε μια μεγάλη ξύλινη σανίδα  κοπής σερβίρονται προϊόντα που είναι παραγωγής του κτήματος – μαρμελάδα σύκο, τυρί, ντοματίνια, ρίγανη, ελαιόλαδο, κάπαρη, λιαστή ντομάτα, σούμε και ψωμί από τον ξυλόφουρνο.

Στη  περίπτωση που οι επισκέπτες επιλέξουν και το γεύμα, αυτό σερβίρεται ταυτόχρονα με το tasting platter.  Το γεύμα συμπεριλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, παριανά ρεβύθια και σπανακόπιτα που μαγειρεύονται και προετοιμάζονται μέσα στο κτήμα. Για γλυκό σερβίρεται γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού παραγωγής του κτήματος. Το γεύμα συνοδεύεται με ντόπιο βιολογικό κρασί παραγωγής του Γιώργου Μωραΐτη.

Οι επισκέπτες σερβίρονται και κάθονται στο μεγάλο τραπέζι της βεράντας.

Στο τέλος του “tasting” οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν κι αν θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα του κτήματος.

Η συνολική διάρκεια της αγροτουριστικής εμπειρίας είναι 2 ώρες.